Jeugd bakkie fietsen

Leerlingen op zoek naar de
geheimen van verse groentes...

Op een Sparta pick-up kinderfiets met een Bakkie voorop, fietsen de kinderen onder begeleiding langs diverse tuinbouwbedrijven. Zo leren de kinderen op een speelse en gezonde manier over hoe een product groeit, waar het product vandaan komt en wat voor techniek en innovaties erbij komen kijken. In de kassen mogen ze de producten zelf aanraken, proeven, voelen en ruiken. De producten krijgen de kinderen na afloop ook mee in hun 'Bakkie' met uitleg welke simpele gerechten ze er mee kunnen bereiden. Vele leerdoelen worden zo in één ochtend op een speelse manier bereikt en hopen we natuurlijk ook dat de kinderen gezonder gaan eten!

Jeugd Bakkie Fietsen is nu ook onderdeel van het educatieprogramma FETfit. FETfit bestaat uit diverse bouwstenen waaronder o.a. een digitaal schoolbordprogramma, kookworkshop en tuinbouwlessen. Door zelf de keuze te maken uit de bouwstenen zijn deze makkelijk in te passen in het lesprogramma. Bovendien sluiten de bouwstenen op elkaar aan waardoor leerlingen niet alleen leren waar voeding vandaan komt, maar ook wat er moet gebeuren voordat het tot stand komt en wat voor gezonde lekkernijen je ermee kan maken.

Heeft u interesse in deelname aan FETfit of het Jeugd Bakkie Fietsen, neem dan contact op via pr@bakkiefietsen.nl

De Haagse basisscholen kunnen contact opnemen via NME Den Haag of direct inschrijven via de site van NME: NME den Haag

Reserveren

Bakkie Westland

Bakkie Fietsen BV |Bezoekadres: Bovendijk 67a, 2295 RX Kwintsheul | Info en reservering: Tel: 06-52052554 (Roel) | info@bakkiefietsen.nl